Polisen spärrade under torsdagen av ett område i Munktellstaden som man menar är att betrakta som själva brottsplatsen…

Mordförsök i Eskilstuna – Flera ungdomar till sjukhus

Strax efter lunchtid på torsdagen larmades både polis och ambulans till Munktellstaden i Eskilstuna. Ett grovt brott skulle enligt flera vittnen ha ägt rum på platsen.

Flera polispatruller åkte ut till de aktuella området. Väl på plats kunde man konstatera att flera personer var skadade, och fyra personer fördes i ambulans till Mälarsjukhuset. Det rör sig troligen om grov misshandel med någon form av tillhygge.

Elever från Årbyskolan

Stora avspärrningar gjordes på platsen. Polisen bekräftar att det handlar om ett grovt brott, men vill i nuläget inte närmare berätta vad som hänt på platsen. Det ska dock inte röra sig om någon skjutning. Det finns uppgifter om att händelsen har inträffat i samband med en friluftsdag för en skola. Uppgifter gör också gällande att ett stort antal personer ska ha varit inblandande i tumultet, och att knivar ska ha använts. De fyra personer som fördes till Mälarsjukhuset ska alla vara elever i årskurs nio på Årbyskolan i Eskilstuna. Det rör sig om killar i 15-årsåldern. Två av dem uppges ha fått allvarliga skador.

– I nuläget rubricerar vi händelsen som mordförsök, säger Polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg.

– Vi har dock ingen gripen i ärendet just nu. Nu ska kriminaltekniker arbeta på platsen, berättar Dennis Johansson Strömberg.

Hög polisnärvaro i centrala Eskilstuna

Polisen jobbar nu vidare med ärendet, och under tidiga torsdagseftermiddagen har man haft en hög polisnärvaro på flera platser runt om i centrala Eskilstuna. Det finns i nuläget ingen närmare information angående de fyra elever som fördes till sjukhus…

Uppdatering klockan 15.30

Strax efter klockan tre på torsdagseftermiddagen uppgav Polisen att man gripit två unga män. Detta tack vare vittnesuppgifter.

– Fler personer kan förväntas bli frihetsberövade i det här ärendet under den närmaste tiden, säger Polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg.

Uppdatering klockan 17.45

– Senare under torsdagseftermiddagen greps ytterligare en yngre man misstänkt för brottet. I nuläget är tre personer frihetsberövade. Samtliga tre är mellan 15 till 17 år gamla, berättar Polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg.

Dennis Johansson Strömberg, Polisen.

You May Also Like