Foto: Rene Forsman

Undersköterskor och vårdbiträden i Torshälla och Eskilstuna mobiliserar mot neddragningarna

Den spirande klasskampen mot kommunstyrets social-moderata majoritet innebär också en viktig försvarslinje för de vårdbehövande

De manifestationer som engagerad personal vid äldreboenden i Torshälla och Eskilstuna organiserade i tisdags och onsdags fick stor anslutning, och många skrev på protestlistorna mot de planerade nedskärningarna.

I Torshälla anordnade den protesterande vårdpersonalen en demonstration och en protest som på kort tid fått 2186 undertecknare, som sedan överlämnades till Lars-Göran Karlsson, ordförande i Torshälla stads nämnd och socialdemokrat. Vid mötet talade Cathrine Thorn och Marie Johansson, undersköterskor på Spångagården. Deras budskap var tydligt: Vi har fått nog! Vi går på knäna! De planerade nedskärningarna hotar patientsäkerheten!

De fick instämmanden av Kommunals ordförande Magnus Eriksson, som också talade till de flera hundra demonstrationsdeltagarna.

I Eskilstuna handlade det om en tyst protest framför Stadshuset. Band hundratalet deltagare cirkulerade även här en namnlista. På stadshuset trappa fanns en skylt placerad med texten: Nu är botten nådd inom äldrevården. VÅRA HÄNDER RÄCKER INTE TILL!!!

– Vi protesterar mot försämringar av våra arbetsvillkor. Det betyder att vi också samtidigt kämpar för de äldre och sjuka, påpekade en av deltagarna till eFOLKETs utsända.

Foto: Jouni Stenberg och Rene Forsman

You May Also Like