Foto: Rene Forsman

Undersköterskor och vårdbiträden i Torshälla och Eskilstuna mobiliserar mot neddragningarna

Den spirande klasskampen mot kommunstyrets social-moderata majoritet innebär också en viktig försvarslinje för de vårdbehövande

De manifestationer som engagerad personal vid äldreboenden i Torshälla och Eskilstuna organiserade i tisdags och onsdags fick stor anslutning, och många skrev på protestlistorna mot de planerade nedskärningarna.

I Torshälla anordnade den protesterande vårdpersonalen en demonstration och en protest som på kort tid fått 2186 undertecknare, som sedan överlämnades till Lars-Göran Karlsson, ordförande i Torshälla stads nämnd och socialdemokrat. Vid mötet talade Cathrine Thorn och Marie Johansson, undersköterskor på Spångagården. Deras budskap var tydligt: Vi har fått nog! Vi går på knäna! De planerade nedskärningarna hotar patientsäkerheten!

De fick instämmanden av Kommunals ordförande Magnus Eriksson, som också talade till de flera hundra demonstrationsdeltagarna.

I Eskilstuna handlade det om en tyst protest framför Stadshuset. Band hundratalet deltagare cirkulerade även här en namnlista. På stadshuset trappa fanns en skylt placerad med texten: Nu är botten nådd inom äldrevården. VÅRA HÄNDER RÄCKER INTE TILL!!!

– Vi protesterar mot försämringar av våra arbetsvillkor. Det betyder att vi också samtidigt kämpar för de äldre och sjuka, påpekade en av deltagarna till eFOLKETs utsända.

Foto: Jouni Stenberg och Rene Forsman

Liknande artiklar:
Fuskande och svindlande klinik avslöjad En privat hudklinik i Stockholm anklagas för att ha skurit
Hundratals Eskilstuna-bor manifesterade på Fristadstorget i söndags stöd för kraven på resursförstärkningar och förbättringar inom
–Vi lärare ligger precis ovanför vattenbrynet. Nu kommer ännu en smäll, säger Roger Hiding när
Enligt Jari Puustinen är det en tuff pedagogisk uppgift att förklara varför skolan får nedskärningar