Markering mot Ebba Buschs okristliga likgiltighet inför kolonialmaktens massakrer på palestinier. Foto: eFOLKET.

Eskilstuna: Protest mot Buschs och KD:s stöd till Israels kolonialism, folkfördrivning, diskriminering, apartheid, svältpolitik och terrorbombningar

I går drog KD igång sin EU-valrörelse med möten i Malmköping och Eskilstuna. I Eskilstuna handlade det om att Ebba Busch och Alice Teodorescu Måwe, första namn på partiets EU-vallista, intog krogen Biff Grill & Bar på Careliigatan.

KD, och inte minst partiordföranden Ebba Busch, har alltid utmärkt sig för ett reservationslöst stöd till kolonial- och apartheidstaten Israel. Vad gäller det fördrivna, trakasserade och förtryckta palestinska folket har empatin legat vid den absoluta nollpunkten. Det gäller, som det nu har visat sig, även de kristna palestinierna. De direkta kontakter som KD odlat och odlar är med fanatiska, rasistiska och fascistoida bosättarorganisationer.

KD-delegationen i Israel i slutet på augusti 2023, en resa som arrangerades tillsammans med bosättarorganisationen Keren Kajemet Sverige. Foto: Skärmdump från Youtube

För Ebba Busch, och många med henne inom partiet, handlar det om bakgrunden i Livets Ord eller andra högerkristna samfund. Dessa har inspirerats av den US-amerikanska högerkristna rörelsens fanatiska stöd till det koloniala projektet Israel. I kombination med en underliggande, ibland oreflekterad, rasism gentemot människor i tredje världen, har KD-företrädare anammat en okristlig, våldsbejakande, grym och närmast psykopatisk hållning gentemot det förtryckta palestinska folket.

Utanför krogen på Careliigatan fanns ett antal vänner av anständighet och solidaritet med det drabbade palestinska folket. Ett flygblad delades ut. Det innehöll information om de pågående massakrerna och krigsbrotten – och med krav på bojkott av Israel i samband med den stundande Mello-finalen i Malmö.

Det var inte många Eskilstuna-bor som kom för att lyssna till KD-ledaren Busch och hennes nyförvärv till partiet. Och de flesta vägrade ta emot flygbladet.

Några motiverade sin vägran med att de var “Israel-vänner“. Vi svarade att vad det handlar om är att vara människovän. Och att det är väldigt beklämmande om 30 000 människors våldsamma död och två miljoner Gaza-bors obeskrivliga lidande endast leder till en axelryckning eller till och med beskrivs som något acceptabelt och “proportionerligt”, berättade  en av de protesterande utanför krogen för eFOLKET.

Glädjande nog var det dock faktiskt en (1) av mötesbesökarna som uttryckte sin sympati med protestmanifestationen utanför krogen.

Det var en äldre man som stannade upp, pekade på den palestinska flaggan och förklarade att han höll med. “Helt rätt, jag håller med er helt och hållet” sa han, och fick ett varmt handslag som tack.

Inne på krogen var det också en besökare som höjde rösten och argumenterade för solidaritet med det förtryckta palestinska folket. Att de orden förmådde tränga igenom Ebba Buschs ispansar är förstås helt osannolikt.

You May Also Like