Ballonger dagen till ära när den officiella invigningen ägde rum nu i dagarna – Huruvida roboten ”Gizmo” bjöds på bubbel och tårta är oklart…

Eskilstuna: Ballonger och konfetti när RobotLAB invigdes på Rinman Science College

Elever, personal och styrelsen för RSC (Rinman Science College) var med när Muhammed Tahsin (M), styrelseordförande i RSC och ordförande i Gymnasienämnden i Eskilstuna, nu i dagarna klippte bandet. Den nya roboten, som eleverna döpt till Gizmo, blir en stor tillgång i undervisningen om robotik* och programmering.

”Gizmo” kommer att ge eleverna kunskap om hur industrirobotar fungerar, och på så sätt göra eleverna bättre förberedda för ett framtida arbetsliv inom industrin.

En stimulerande miljö

RobotLAB är resultatet av ett nära samarbete mellan Rinmangymnasiet, Eskilstuna Fabriksförening och Eskilstuna Kommun. Tillsammans har man arbetat för att skapa en stimulerande miljö, där eleverna kan utvecklas och lära sig på bästa möjliga sätt.

(Klicka på bilderna för större format)

*Robotik är ett mångvetenskapligt forskningsfält som bland annat innefattar ämnena mekanik, reglerteknik och elektroteknik samt datavetenskap och artificiell intelligens.

(Samtliga foton: Eskilstuna Kommun)

Om du vill veta mer om den industriella robottekniken som nu införs på schemat på Rinmangymnasiet i Eskilstuna klickar du på länken här nedan:

Eskilstuna: Industriell robotteknik på schemat på Rinmangymnasiet

You May Also Like