”Insatsen i Alberga gjordes med högt säkerhetstänk”, säger Polisen – Väl på plats greps fyra personer…

Misstänkt skottlossning i Alberga utanför Eskilstuna – Fyra personer gripna

Strax före klockan halv elva på tisdagsförmiddagen fick Polisen in samtal om höga smällar i Alberga utanför Eskilstuna. Flera patruller åkte ut till den aktuella adressen för att utröna vad som hade inträffat.

Väl på plats kunde Polisen inte hitta någon skadad person, däremot greps fyra personer, tre män och en kvinna, misstänkta för inblandning i händelsen. Dessa personer ska förhöras nu under dagen för att försöka klarlägga vad som hände på den misstänkta brottsplatsen. Det handlar om vuxna personer i 30- till 45-årsåldern.

Flera husrannsakningar

Beslut togs också om flera husrannsakningar i ärendet. En förundersökning är öppnad gällande grovt vapenbrott, men fler brottsrubriceringar kan tillkomma, enligt Polisen.

– Läget är nu helt under kontroll, och det finns ingen fara för allmänheten, säger Polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

Alberga Centrum – ett samhälle i Eskilstuna Kommun med blandad bebyggelse. Här finns både villor och lägenheter. Inne i centrala samhället finns bland annat en krog/pizzeria samt en ICA-butik.

Den röda markeringen på kartan visar Alberga i trakterna av Stora Sundby, cirka tre mil utanför Eskilstuna.

Uppdatering onsdag 20/9

Tre av de fyra personer som greps har nu anhållits. Den fjärde har försatts på fri fot. Två av dem misstänks i nuläget för mordförsök och grovt vapenbrott, den tredje för grovt vapenbrott. Dessa personer är inte kända av Polisen sedan tidigare ärenden. Sammanlagt ska det finnas fyra brottsoffer i ärendet – brottsoffren ska ha befunnit sig både inomhus och utomhus vid tillfället.

Johnny Gustavsson, Polisen

You May Also Like