De ensamkommande har kämpat solidariskt, och många svenskar har engagerat sig. eFOLKET glädjer sig över att anständigheten tycks ha besegrat det salongspsykopatiska borgerliga etablissemanget!

eFOLKETs chefredaktör riktar unikt tack till Annie Lööf

Tack, Annie Lööf!

Ovanstående rubrik trodde jag aldrig själv att jag någonsin skulle skriva. Men nu är det gjort. Annie Lööf och Centerpartiet beslöt nämligen i veckan att stödja regeringens förslag som gör att upp till 9 000 ensamkommande unga flyktingar får stanna i Sverige och kan fortsätta med sina studier.

Svenska Dagbladets ledarsida går i taket och kallar detta för ett “gränslöst svek av Centerpartiet” och högerpartiet Moderaternas ledare Kristersson, liksom Liberalernas Jan Björklund, anser att Centerns beslut var “olyckligt för Alliansen”.

Från det främlingsfientliga träsket utsätts naturligtvis Annie Lööf för en häxjakt, där hon bland annat kallas för “Sharia-Annie”.

Centerpartiet står annars för en extrem nyliberal fackföreningsfientlig politik. Det är en rå kapitalism som partiet, och dess ledare Annie Lööf, representerar. Men när det gäller inställning till flyktingar står Center till skillnad från Moderaterna och Kristdemokraterna för en humanistisk syn. Centern har inte i denna fråga böjt sig för de främlingsfientliga vindarna från högerkanten.

Men vi bör också komma ihåg att beslutet om att låta den här gruppen ensamkommande unga flyktingarna få fortsatta att studera i Sverige aldrig hade genomförts om det inte hade funnits en stark gräsrotsrörelse som demonstrerat och argumenterat för dessa unga flyktingarnas sak. Det är tack vare dessa människors idoga arbeta som politikerna har tagit detta beslut!

Så först ett stort tack till alla som kämpat för att stötta flyktingarna, men också ett tack till Annie Lööf och Centerpartiet. Tack också till Miljöpartiet, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet för att det fortfarande finns åtminstone fyra partiet i riksdagen som vågar stå upp för mänskliga värden. De övriga fyra riksdagspartierna har än en gång avslöjat vilken eländig människosyn de står för. Dock vill vi ge en särskild eloge till de enskilda riksdagsledamöter för Liberalerna som offentligt förklarat att de i denna fråga vägrar följa sin partiledares iskalla anpassning till moderaterna, kristdemokraterna och SD, och att de i riksdagen kommer att lägga sina röster för elementär medmänsklighet och anständighet.

H. Foste Hjälte

You May Also Like