Liberalernas Karolina Wallström. Det är dags nu. Vilken rak och tydlig paroll.

“Det är självklart att eleverna är kunder”

Om någon mot förmodan inte har klart för sig var Liberalerna står när det gäller privatskolor, “vinster i välfärden”, och eleverna som “kunder”, så blir den saken klar som korvspad när man läser ett debattinlägg i NA (Nerikes Allehanda) 23 januari.

Det är Liberalernas kommunalråd i Örebro, Karolina Wallström, som besvarar ett debattinlägg i NA (10/1), “Det är dags att sluta se elever som kunder och skolan som en marknad”, från vänsterpartiets Cecilia Lönn Elgstrand.

Så här skriver det Liberala kommunalrådet:

För oss Liberaler är det självklart att medborgarna, i detta fall eleverna är kunder. Det är de som ska vara nöjda med kommunens service till dem. Att se medborgare och elever som kunder är en garanti och en drivkraft att skapa en skola som örebroarna vill ha.

Snälla Vänsterpartiet varför driver ni en politik för ett samhälle få vill leva i?”

Det är inte ofta någon liberal så rakt och ärligt säger i klartext att eleverna är “kunder”. Det är ju annars en etikett motståndarna till den marknadsliberala politiken sätter på liberalernas extrema linje att man ska få “leka affär” med så mycket som möjligt när det gäller skola, vård och omsorg.

Nu finns det till och med en och annan liberal debattör som något självkritiskt börjar ifrågasätta den liberala skolpolitiken som ger oss en alltmer segregerad skola.

Men Karolina Wallström tycks vara fartblind. Som företrädare för Liberalerna, ett parti som har väljarstöd som motsvarar alkoholhalten i en lättöl, har man drabbats av hybris när man hävdar att man företräder “örebroarna”.

Jag tvivlar på att “örebroarna” vill ha en skolpolitik där eleverna ses som “kunder” och där Karolina Wallström och hennes gelikar är de som öppnar vägen till “månglarnas tempel”.

PS. Jesus driver månglarna ut ur templet, har blivit en allmän bild för att visa när vinstintressen finns där de inte bör finnas.

Skolplansch. Jesus driver ut månglarna ur templet.

Rolf Waltersson

You May Also Like