Annika Goblirsch och Bosse Jonsson från folkinitiativet Sälj inte Eskilstuna Energi & Miljö – här på plats i entrén till Sveaplans Köpcentrum i Eskilstuna i jakt på namnunderskrifter…

Eskilstuna: Namninsamling för att stoppa utförsäljningen av EEM

Eskilstuna Kommuns politiska styre överväger som bekant att sälja det idag kommunägda energibolaget, Eskilstuna Energi & Miljö (EEM). Det här har fått många Eskilstunabor att reagera, och sedan en tid tillbaka pågår bland annat en namninsamling. Förhoppningen är att man ska få in så pass många namn att det i sin tur leder till en folkomröstning i frågan.

Behöver cirka 9000 namn

Men det är många namnunderskrifter som behövs, flera tusen – eller 10 procent av den röstberättigade befolkningen i Eskilstuna Kommun. Namninsamlingen kommer att pågå fram till Midsommarhelgen. Har man då fått in tillräckligt med namnunderskrifter kan det leda till en folkomröstning i frågan. Resultatet av en sådan är dock inte bindande, det vill säga de styrande politikerna kan ändå välja att sälja ut Eskilstunabornas energibolag.

Radio eFOLKET stannade en stund i entrén till Sveaplans Köpcentrum i Eskilstuna, där vi pratade med Annika Goblirsch och Bosse Jonsson från folkinitiativet Sälj inte Eskilstuna Energi & Miljö. I radioinslaget här nedan berättar de båda om namninsamlingen, och varför de tycker att en utförsäljning är en dålig idé:

  • Länk till Folkinitiativ Sälj Inte EEM (hemsida)
  • Länk till Folkinitiativ Sälj Inte EEM (Facebook)

Läs också:

Vill sälja ut delar av Eskilstuna Energi & Miljö

Evy Karlsson (V): “Behåll Eskilstuna Energi och Miljö som helägt av kommunen!”

Nu planerar S och M i Eskilstuna att sälja delar av det kommunala energibolaget

You May Also Like