Daniella Torres – Skärblackas första kvinnliga reggaeartist

Tidigare har Daniella Torres agerat som bakgrundssångerska till bland annat Max Romeo och svenska Jonas Levi, nu tar hon steget till att själv stå i förgrunden. Queendom Rise är hennes debutalbum, det första med en kvinnlig artist från Skärblacka. Det går hand i hand med skivans budskap om jämställdhet och att kvinnor måste våga ta mer plats.

Queendom Rise är det senaste från Red Hut Studios i Skärblacka, det innehåller tio spår varav två är dubversioner. Här blandas roots med hjärta och själ, Daniella har en röst som får mig att tänka på 60-talets soul, kanske närmare bestämt northern soul. Queendom Rise bjuder på väldigt snygg och välproducerad reggae.

Sju av låtarna är på engelska medan “Sombras Del Pasado” är på spanska, den skiljer sig något med sin takt, som jag tycker påminner lite om calypso. De bästa låtarna är enligt mig sparade till sist, både “No Lollipop No Sweet So” och “Come Get It” är helt otroliga. Men allt som allt är det här ett starkt debutalbum.

Daniella Torres spelar bland annat på Öland Roots i år, en bokning som känns helt självklar efter att ha hört det här albumet. För er som ska dit, missa inte möjligheten att se henne när hon uppträder med Rougher Riddim Revue.

You May Also Like