Yeawon Jeong i Rumkicks.

Mars månad i musikvideos

Mars blev en fantastisk musikmånad med både fysiska och digitala släpp. Den här gången tänkte jag ta en titt på några musikvideos som släpptes under månaden.

Björnarna – Vi slår igen

De Uppländska Björnarna har släppt ännu en musikvideo, något de har visat sig bra på att göra. Vi slår igen är hämtad från deras kommande skiva som bjuder på en hel rad av nyinspelningar av gamla låtar. Det här är dessutom en av mina personliga favoriter med bandet. Precis som vanligt har de gjort en fantastisk video i klass med Kristi Brud. Videon bjuder även på flera påskägg för de som kan sin moderna trallpunk.

 

Eimhéar Rebel Band – Jota on the wing

Eimhéar Ní Ghlacaín har blivit en av de stora aktörerna på den irländska rebellmusikscenen. Jota on the wing är en hyllning till den portugisiska Celticspelaren Jota, en sång som växt fram på Celtic Parks läktare. Melodin är hämtad från den Moldaviska gruppen O-Zones stora hitlåt Dragostea Din Tei från 2003. Melodin är helt klart medryckande, och Eimhéar som ofta spelar solo, framför här låten tillsammans med fullt band.

Eek A Mouse & Irie Ites – She Feels It

Eek A Mouse var en av de första reggaeartisterna som jag blev presenterad för någon gång i början av 90-talet och jag håller fortfarande Ganja Smuggling, Wa-Do-Dem och de gamla hitlåtarna som det absolut bästa inom reggaevärlden. Därför var det ju halvt surrealistiskt när jag för några år sedan fick reda på att han hade flyttat till Dalen i Södra Stockholm. Under de senaste åren har Eek A Mouse gjort en hel del samarbeten, bland annat med svenska Joxaren (David Giese) och Allyawan. Eller som här med det franska kollektivet Irie Ites

Rumkicks – Punk Rocker

Rumkicks är tre punktjejer från Sydkorea, de bildades 2018 och har bland annat turnerat i England, dit ska de förresten tillbaka till för att spela på den enorma Rebellion Festival i sommar. Deras musik och stil får mig så klart att tänka på den japanska streetpunkscenen, ganska enkel musik och med oklanderliga punkuniformer. Men jag gillar Rumkicks, de låter lite som de osnutna döttrarna till 60-talets girlgroup boom. Tänk er till exempel The Shangri-Las med rosa spikes, trasiga strumpbyxor och leopardmönstrade västar.

You May Also Like