Musikrecensioner: Witxhes och Hjalmar B Allstars

Hjalmar B Allstars – Gin Och Is

Jag var så lyrisk när Göteborgsbandet Hjalmar B Allstars släppte sin första singel från den här skivan förra hösten. En riktigt skinhead-reggaelåt med ingen mindre än Lee “Scratch” Perry på gästsång. Jag nämnde då att ribban var satt väldigt högt och så är det, det är skivans verkliga explosion. I övrigt får vi ganska städad reggae med både svenska och engelska texter.

Men trots att musiken är ganska städad så finns det en hel del riktigt snygga delar i låtarna, som orgeln i “Longing For Spring” och den melankoliska sången i “The Wolf”. Över lag är stämningen ganska melankolisk, något jag aldrig har något emot. Den här skivan växer utan tvekan vid varje lyssning och sen är jag ju väldigt svag för baktakt på svenska. Skivan är släppt av skivbolaget AMTY Records och är pressad i 200 ex på 10″ vinyl.

Hjalmar B Allstars på Facebok

Witxhes – Bury Your Witxhes

Jag har tidigare skrivit om Richard Ahlgrens projekt Danmarck, nu har han tillsammans med Henrik Sunbring skrivit material till ett helt album, de kallar projektet för Witxhes. Utan att ha hört något tidigare material med Sunbring skulle jag ändå våga gissa på att det här är en fusion mellan vad de båda herrarna normalt skapar. För visst går det att höra Danmarcks stökiga postpunk här, dock i en mer elektronisk tappning.

Jag vet inte själv riktigt hur jag ska ställa mig till Witxhes, jag förstår och kan höra att det är genomarbetat men kan inte ta till mig musiken på ett bra sätt. För mig blir det bara stressigt och tyvärr tröttnar jag rätt snabbt. Det jag däremot gillar är den mörka känslan de lyckas få fram. Det här är musik för de som gillar dark wave, noiserock och en del kraut.

Witxhes på Facebook

You May Also Like