Musiktips – Ny musik i oktober

Den här månaden blir det inga skivtips, istället tar vi en titt på några nya musikvideos som har släppts under oktober. Trots att det är tre olika musikstilar är de alla väldigt politiska.

Gary Og – James Connolly, Irish Citizen Army
Jag har skrivit om Gary Og tidigare i eFOLKET och kommer förmodligen att göra det fler gånger i framtiden eftersom han är en av mina absoluta favoritsångare. Den här låten skrevs av det amerikanska bandet Black 47 i början av 90-talet och har även bland annat spelats in av Quadrofenians. Nu har Gary Og tagit tag i den och jag kan inte sluta lyssna. Låten handlar om Påskupproret i Dublin 1916 och James Connolly som var en av ledarna bakom upproret.

Dakka Skanks – Babylon Falling
Det brittiska bandet Dakka Skanks gick ut med budskapet: “Can you film your face for 5 seconds? All races and religions, we are one” De fick in mängder av bidrag och resultatet kan man se i videon här under. Refrängen är hämtad från det jamaicanska reggaebandet Heptones låt med samma namn och har en melodi som de flesta nog känner till. Dakka Skanks blandar ska, reggae, dub och punk och har turnérat över stora delar av Europa.

Anti-Lam Front – Populistan
Norska Anti-Lam Front har precis släppt ett album på Second Class Kids Records och därifrån är Populistan hämtad. Det är en låt som tar upp problemet med den växande bruna högerpopulismen. Anti-Lam Front bjuder på en ordentligt dos av melodiös skatepunk förmodligen influerade av både Millencolin och NOFX.

You May Also Like