Daggmar Luring har vaknat till liv

Eskilstunabandet Daggmar Luring bildades 1972 och var aktiva fram till 1980 då de splittrades efter att ha blivit snuvade på ett kontrakt på skivbolaget CBS. Nu har de återförenats med sättningen från 1978 och arbetar febrilt med ett nyskrivet album.

Nej det blev inget skivkontrakt för 40 år sedan, i stället valde CBS att satsa på Factory, ni vet de som gjorde låten Efter plugget som än idag kan höras i radio då och då. Så här i efterhand kunde man kanske önskat att CBS skulle valt Daggmar Luring, då hade vi sluppit den där plågan till låt.

För två år sedan började en tanke gro, att spela tillsammans igen och till och med skriva nytt material. Sagt och gjort, nu arbetar Daggmar Luring med ett nytt album och för ungefär en vecka sedan släppte de sin första singel Alathea som finns på flera digitala plattformar.

Alathea har starka spår av både bluesrock och proggrock dessutom hörs rötterna från 70-talet väldigt tydligt. Det är svårt att avgöra hur albumet kommer att låta på bara en låt men gillar man David Gilmour eller Nynningen så låter det minst sagt lovande.

Daggmar Luring berättar att de inte tänker hasta fram albumet. -Har det gått så många år tänker vi inte stressa, men tio låtar finns i alla fall klara. Bandet består idag av:

Jan Elvi – Gitarr
Claes Fall – Bas
Mats Feretti – Sång, gitarr och lapsteel
Gunnar Fridh – Trummor och slagverk
Per Larsson – Gitarr
Mats Hermansson – Keyboards

You May Also Like