Dagens Nyheter litar på CIA & Co

Häromdagen hade Dagens Nyheter en ledare om Donald Trump där man påstod:

“Sedan länge hänger ett ryskt moln över Trumpadministrationen. Dels är USA:s underrättelsetjänster överens om att Ryssland använde avancerade it-attacker för att påverka det amerikanska valet, till Trumps förmån, och att president Putin personligen var inblandad.”

Ännu har inga bevis visats upp för att Ryssland har försökt att påverka valet av president i USA med hjälp av IT-attacker. Och det finns naturligtvis inte heller några bevis för att sådana attacker skulle ha skett på order av den ryske presidenten.

Men det är precis som då samma underrättelsetjänster spred ut att Saddam Hussein hade massförstörelsevapen. Krigshetsare värden över inklusive i Sverige trodde blind på propagandan från USA och dess underrättelsetjänster och stödde ett krig vars konsekvenser det irakiska folket och även övriga världen lider av än idag.

Och även idag används obekräftade påståenden från CIA & co för att öka spänningen i världen. Nu handlar det inte bara om att komma åt oljetillgångarna i västasien utan också om att hetsa mot Ryssland.

Själv har USA en enastående rekordlista av att på en rad olika sätt från ren propaganda till direkta manipulationer och ekonomiska påtryckningsmedel ha påverkat demokratiska val i andra länder. USA har vid inte mindre än 81 tillfällen från 1946 till år 2000 på olika sätt har ingripit för att påverka valresultatet i andra länder. Och då oräknat militärkupper och andra medel för att störta regeringar i andra länder. (se artikeln USA mästare på att manipulera val.)

You May Also Like