Celtic bet tillbaka snabbt i Transsylvanien

Första matchen i dubbelmötet med Rumänska CFR Cluj slutade 1-1 Båda målen kom i första halvlek i en match som var hyfsat jämn. Ett par hundra Celticsupportrar hade åkt hela vägen till Cluj som är Transsylvaniens största stad.

Redan från start visade hemmalaget att det här skulle bli en tuffare match för Celtic än de tidigare matcherna i kvalet till Champions League. Med kvicka omställningar och farliga hörnor fick skottarna jobba hårt. Dessutom var underlaget inte det bästa vilket gjorde att det var svårt att få riktig ordnings på passningsspelet.

28 minuter in i matchen kunde dessvärre Cluj ta ledningen. Målet kom på en kontring efter en Celtichörna. Celtics försvarare Bolingoli hängde inte riktigt med i svängarna och Mario Rondon kunde rulla in bollen förbi målvakten Scott Bain. Bolingoli kom snett in i matchen redan från början och fortsatte att tappa mycket boll i farliga lägen. Det fungerar inte på den här nivån.

Men Celtic skulle replikera 9 minuter senare. James Forrest fick bollen i offensivt straffområde och vände snyggt bort sin försvarare för att sedan placera in bollen i målvaktens vänstra hörn. Det var ett väldigt viktigt mål, dels för att inte tappa matchen men även för att få med sig ett bortamål.

Under stora delar av andra halvlek stod matchen och vägde. Inget av lagen vågade satsa framåt för fullt. Trots det skapades båda lagen ett par farliga chanser där Cluj var närmast att ta ledningen. I Celtic var det James Forrest som var det största hotet framåt.

Det går att vara nöjd med resultatet men inte med matchen i stort. Det krävs mer för att Celtic ska ta sig långt i Champions League. Nu ser det även ut som att laget tappar en viktig kugge i Kieran Tierney som ska vara klar för Arsenal. Det är riktigt tungt, särskilt då Bolingoli långt ifrån har bevisat sig vara en fullvärdig ersättare till Tierney. Visst håller truppen för den inhemska ligan men om Celtic ska kunna hota i Europa krävs det att styrelsen verkligen öppnar plånboken.