Foto och redigering: John Gyllhamn.

Cavalane släpper ny singel

I fredags släppte Eskilstunabandet Cavalane sin nya singel So Low. För bandet har musikskapandet haft en stor betydelse där de kan uttrycka sina känslor. Nu hoppas de på att nå ut mer och kunna få fler spelningar.

Cavalane bildades 2015 och har sedan dess utvecklat sitt sound till hur de låter idag. Deras största influens är 80-talspop men de försöker även få in en modernare touch. Bandet består av Jakob Wedlund, sång, Joakim Hällnäs, gitarr, Pontus Flygare, gitarr, Jakob Alf, bas och sång samt Leon Höglund, trummor.

– Vi har alltid haft svårt att sätta ord på vad det är för genre vi spelar. Vi har väldigt mycket olika influenser och har skrivit det som känns rätt. Musiken får tala för sig själv.

Hur skulle ni jämföra den nya singeln So Low med den tidigare Mine?

– Båda låtarna är skrivna parallellt och har ett liknande sound. So Low är nog mer avskalad och har en mörkare tonart. De är mer finslipade och modernare än hur vi lät tidigare. Vi är väldigt nöjda över den musik vi skapar nu och utvecklas hela tiden. Därför fortsätter vi att experimentera fram ny musik som känns rätt.

Vad betyder musikskapandet för er?

– Det har gett oss utrymme att uttrycka våra tankar och känslor som annars kan vara svåra att visa. Det har varit ett utlopp för både positiv och negativ energi. Att skriva texterna fungerar som en sorts självterapi och är ett bra sätt att få ur sig jobbiga saker man varit med om. Sen tror vi att andra kan relatera till det vi skriver om och kan ta med sig något från musiken.

Ni har även spelat i England, hur var den resan?

– Dels var det en stor erfarenhet att få spela sin musik i ett land med så stark musikkultur, dessutom har den musik vi spelar haft en stor uppsving i England de senaste åren. Den respons vi fick var helt fantastisk. Vi fick även lära oss att hantera motgångar så det var en väldigt bra upplevelse som vi definitivt kommer att göra om.

Har ni några andra planer nu efter att ni har släppt So Low?

– Vi har en EP planerad som ska släppas i slutet av sommaren. Sen har vi några spelningar bokade och söker hela tiden efter fler. Sen fortsätter vi att skriva ny musik. Följ oss gärna på Instagram, Facebook och Spotify.

Cavalane – So Low

You May Also Like