Bra Ebba Busch – För en gångs skull har du gjort en “Gudi behaglig gärning”.

Ebba Busch har gjort ett utspel; “länder som inte samarbetar med Sverige i kampen mot den grova brottsligheten kan drabbas av indraget bistånd”.

Hon syftar då också på den “kurdiska räven” som sitter i Turkiet och dirigerar kriminella gäng i Sverige. Och eftersom Sverige ger bistånd till Turkiet hotar nu Ebba Busch med att dra in detta bistånd.

Hon får visst mothugg av Lena Melin i Aftonbladet som vill tona ner hotet från Busch:

“Det Svenska biståndet klarar sig Turkiet utan. Biståndet från Sida uppgår till 80 miljoner kraftigt försvagade svenska kronor. Mindre än en krona per turk”.

För detta utspel har Busch fått kritik för att hon därmed “stör Natoprocessen”.

Eftersom Natoprocessen nu går före allt annat måste “vi” ha överseende med allt despoten Erdoğan sysslar med. Det gäller brott mot mänskliga rättigheter där Turkiet är bland de världsledande.

Det gäller exempelvis förföljelse av kurder och bombningar av kurdiska områden i Syrien. Fängslande av politiska motståndare. Fängslande av journalister och stängning av oppositionella media.

Då jag av ren skadeglädje uppskattar nästan allt som “stör Natoprocessen” vill jag tacka Ebba Busch för hennes insats att “störa Natoprocessen”.

Jag skriver “nästan allt” därför att koranbränningarna visserligen “stör Natoprocessen”. Men syftet med att bränna koranen är först och främst att kränka och håna troende muslimer för deras religion är att betrakta som hets mot folkgrupp.

Ebba Busch har gjort en “Gudi behaglig gärning”. Jag hoppas att även vår Herre uppskattar detta och att Livets Ord-anhängaren Ebba Busch får en guldstjärna i protokollet den dag hon står framför Pärleporten där portvakten Sankte Per, eller ska man säga “gränspolisen”, avgör vilka som ska släppas in i vår Herres hage och vilka som ska motas tillbaka till den visumkvalificerande skärselden eller till det eviga obehagets mörka och tröstlösa boning.

PS. Detta om svenskt bistånd till Turkiet är en anmärkningsvärd historia på flera sätt och som jag återkommer till i ett senare inlägg. För det handlar om mera än de senaste bistånden gällande jordbävningskatastrofen i februari i år.

Rolf Waltersson

You May Also Like