Busfrön härjar fritt i kommunen

Nu har busfrön slagit till i Eskilstuna genom att sprida sin psykedeliska draksådd. Man har vandaliserat den tidigare så prydliga och kortklippta gräsremsan mellan körbanan och gång- och cykelbanan vid Ståhlbergsvägen mitt för Värmeverket.

Det ser förskräckligt ut med dessa blommor i vansinniga skrikande färger. Dessutom en trafikfara eftersom det drar de förbipasserande bilisternas blickar till sig.

En fara också för doftallergiker som kan drabbas av andnöd. Och tänk på alla snarstuckna människor som inte tål bin och humlor. Även grå- och betongsossar kan ta illa vid sig av denna färgchock.

De enda som kan dra en lättnadens suck är de färgblinda. De slipper i alla fall se förödelsen.

Hoppas det finns övervakningskameror som fångat blomsterterroristerna på bild. Att de får sona sitt brott på vatten och bröd på någon uppfostringsanstalt.

Jag har dokumenterat förödelsen som står till polisens och åklagarens förfogande. Helst ville jag ta svartvita bilder. Men då hade bevisvärdet försvagats.

Nu förväntar jag mig att kommunen snarast möjligt ställer ordningen till rätta och mejar ner ogräset innan det fröat av sig och sprider sig vidare. Att vi som vill ha ordning och reda i tillvaron åter får njuta anblicken av kortklipp gräs utan störande inslag av blommor och surrande bin.

Kortklippt ska de va.

You May Also Like