Insändare: Varför eFOLKET är oumbärligt

I dessa tider där folken i många länder i världen protestrerar mot makthavarna är det i eFOLKET man får de färskaste nyheterna och analyserna. En artikel som den mycket intressanta intervjun med Evo Morales kan man överhuvudtaget inte läsa i main stream media. Artikeln hade kunnat finnas i vänstervridning. Men dessa tidningar kommer bara ut en gång i veckan.
Det … Läs mer

Läs mer

Nu lättare att hitta till eFOLKET!

Den idag (31/10) uppsatta skylten på Norra Hamn 3 kommer säkert att underlätta för alla intresserade att hitta till platsen för eFOLKETs redaktionslokaler.

Norra Hamn 3, beläget vid Eskilstuna-ån mellan Munktell-området och den så kallade Gasverksbron (Schröderstiernas väg) är en adress som många visat sig vara osäkra på – så även infödda Eskilstuna-bor. Bak i tiden var ju vägen längst … Läs mer

Läs mer

Kom med och bredda och utveckla eFOLKET!

Eskilstunabor!

Fyra år har gått sedan tidningen Folket lades ner av dess uppköpare Eskilstuna-Kuriren. Nu har uppköparen själv gått och blivit uppköpt och står inför kraftiga nedskärningar. 20 journalister väntas få sparken inom en snar framtid. 10 tryckare sparkas då tidningen inte längre kommer att tryckas i Vilsta, utan istället i Uppsala. Strengnäs Tidning och Katrineholms-Kuriren har inte längre … Läs mer

Läs mer

Folkets arvtagare: eFOLKET!

Idag, 23 november 2016 får Eskilstuna en ny dagstidning, eFOLKET. Kanske kan vi i någon mening säga att tidningen Folket åter lever.

Men vi har långtifrån de resurser som Folket hade under sina glansdagar. Vi kan naturligtvis ännu inte jämföra oss med “gamla” Folket; som i nedbantat skick lades ner i juni 2015.

Gamla Folket var under mer än hundra … Läs mer

Läs mer