Båttur på Coney Island Channel.

Aggressive Soccer Moms on tour i USA – Dag 9: Rock-Rock, Rockaway Beach

Spelfria dagar är inte detsamma som lediga dagar. Torsdagen bjöd på ett fullspäckat schema med både båttur och konsert.

Vad gör ett gäng gamla punkare när de har en ledig dag i New York? Att svara på den frågan är inte särskilt svårt, de drar till Rockaway Beach så klart. Varför, svarar den oinvigda. För att Rockaway Beach är en av låtarna på Ramones album Rocket To Russia från 1977. De liftade förvisso inte dit, istället tog de båten som går längs Brooklyns kust och Coney Island. På sommaren är Rockaway Beach ett populärt ställe för de som uppskattar bad, sol och att åka skateboard.

Aggressice Soccer Moms med Coney Island i bakgrunden.

Under torsdagen fick Aggressive Soccer Moms ta del av både video och ljudupptagningen från onsdagens spelning på Pianos. Så förhoppningsvis kommer vi alla som inte själva är på plats, att på ett eller annat sätt, få uppleva delar av deras framträdande där i framtiden. Bandnamnet förresten, Aggressive Soccer Moms, tycks verkligen gå hem där borta. Ett namn som många lägger på minnet, humoristiskt och nästan socialrealistiskt.

Kvällen avslutades på puben The Gutter i Williamsburg där Jason från Slalomville (bandet Aggressive Soccer Moms spelade med i onsdags) lirade med sitt andra band Ilithios. Både stället och spelningen gör att kvällen sammanfattas som riktigt bra.

Ilithios live på The Gutter.

Foton: Åsa Wallén

Dagens låt, Recognize, är hämtad från albumet The Fifth Revelation från 2020.

Aggressive Soccer Moms består av Thomas Wahlström, Anders Bergström och Tom Holmlund. Bandet bildades 2017 och har släppt sju album. Nu är de aktuella med en USA-turné samt med nya singeln The Comeback Kid (Comfort Me).

You May Also Like