Foto: Åsa Wallén.

Aggressive Soccer Moms on tour i USA – Dag 3: På Manhattan

Första spelningen kryper allt närmare och nu är allt förberett. Fredagen ägnades åt det allra sista men bjöd även på vila och nöje.

Aggressive Soccer Moms på Manhattan? Nja det känns mer som att de aggressiva fotbollsmorsorna snarare går att hitta bland den övre medelklassen i de amerikanska villaförorterna. Men igår var det en sanning när bandet besökte klubben Pianos på Manhattan där de har sin sista spelning på onsdag i nästa vecka.

Foto: Thomas Wahlström.

Fredagen har varit ganska produktiv och nu är allting fixat inför spelningen på lördag. Gitarrerna har fått nya strängar och en bil är bokad inför resan till 4752 Festival i New Bedford. New Bedford var förresten under 1800-talet en av världens största hamnar för valfångst. Därför kallas staden för “The Whaling City”. Delar av Moby-Dick utspelar sig faktiskt där, författaren till boken, Herman Melville, bodde i New Bedford och arbetade just som valfångare.

Foto: Thomas Wahlström.

Kvällen avslutades på olika håll, Tom och Åsa begav sig till Public Records för att lyssna på The Handsome Family som nyligen släppt ett nytt album. Thomas och Anders stannade hemma på hotellet för rekreation men passade även på att öva lite på låtarna.

Dagens låt, Gossip Rules the World, släpptes först som singel i maj 2021 och var även med på albumet Deviation (2022)

Aggressive Soccer Moms består av Thomas Wahlström, Anders Bergström och Tom Holmlund. Bandet bildades 2017 och har släppt sju album. Nu är de aktuella med en USA-turné samt med nya singeln The Comeback Kid (Comfort Me).

You May Also Like