Huvudgatan i Ariguanabo, Foto: Eva Björklund, 1969

Evas dagbok från Kuba (72) – Den 19 – 22 mars, 1969

Onsdag 19.3

Idag handlade jag mat tillsammans med Pierre, en fransk foto­graf som vi känt ett tag, och det bör man inte göra. Han muc­kar alltid gräl med de sovjetiska teknikerfruarna och det är förskräckligt pinsamt. Visserligen bär de sig väldigt dumt åt. Tränger sig före i köerna, klagar och bråkar, roffar åt sig all frukt, osv., men de lär inte bry sig om vårt misshag.

Torsdag 20.3

De olika verkstäderna som skall tillverka möblerna till Ariguanabo har satt igång på allvar. Idag åkte vi runt och diskuterade problem, men de tycks inte vara så stora. De flesta möblerna har ju provtillverkats tidigare.

Lördag 22.3

Alla våra arbetskamrater är ute i Gröna bältet medan vi i möbelgruppen sitter här och ritar. Vi ska jobba övertid på kontoret i stället för jordbruksarbetet till dess att huset blivit klart. I dag och i morgon skall vi göra en kraftansträngning för att bli klara med alla ritningar. Men Sergio han stannar hemma han. Ritarna som vi bett jobba extra står utan jobb tills Sergio behagar infinna sig. Han kom aldrig utan skickade frun istället som fick instruera ritarna.

Radiostationens skylt i Ariguanabo

 

You May Also Like