Eskilstuna: Solidaritetsmanifestation för Palestina på lördag 19/10

Palestinakommittén Folke Bernadotte i Eskilstuna anordnar i protest mot kolonialstaten Israels massakrer och folkfördrivning på lördag (19/10) en demonstration och ett appellmöte i solidaritet med den plågade palestinska befolkningen i Gaza-området och … Läs mer “Eskilstuna: Solidaritetsmanifestation för Palestina på lördag 19/10”

Read more

Strängnäs stift uppvaktas med namnlista: Protest mot kyrkans skogsavverkning i Hälleforsnäs

Den 8 oktober hölls i Hälleforsnäs Folkets Hus ett protestmöte med anledning av planer på kalhuggning av ett skogsområde intill samhället.

Möte om skogen i Hälleforsnäs – eFOLKET, 9 oktober 2024.

Mötet … Läs mer “Strängnäs stift uppvaktas med namnlista: Protest mot kyrkans skogsavverkning i Hälleforsnäs”

Read more

Eskilstuna: Nu blir det fler parkeringsplatser vid Mälarsjukhuset – ”Många upplever att det är trångt”

Snart blir det fler parkeringsplatser i parkeringshuset vid Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Några av parkeringsplatserna kommer dessutom att bli större/bredare.

– Vi kommer att bredda parkeringsplatserna för besökare i parkeringshuset då det är … Läs mer “Eskilstuna: Nu blir det fler parkeringsplatser vid Mälarsjukhuset – ”Många upplever att det är trångt””

Read more

Andelen uppklarade grova brott ökar inte – trots större polisresurser

Andelen grova brott som klaras upp har inte ökat – detta trots att Polisen fått mer pengar samt att antalet poliser blivit fler. Det här visar en ny rapport från Brå (Brottsförebyggande … Läs mer “Andelen uppklarade grova brott ökar inte – trots större polisresurser”

Read more

Svenskarnas pensioner är en nationell skam – Dags för pensionsuppror?

Kari Parman:

I ett av världens rikaste länder, där välståndet i det av arbetarrörelsen skapade “folkhemmet” fram tills för några årtionden sedan fördelades relativt jämnt, är det skrämmande att majoriteten av befolkningen … Läs mer “Svenskarnas pensioner är en nationell skam – Dags för pensionsuppror?”

Read more