“Big money has always been at the core of our democracy” – Om pengar och presidentval i USA

Jag lyssnade på Talkshow i P1 20 augusti. En del av inslaget handlade om; ”Vem donerar egentligen pengar till Kamala Harris och andra presidentkandidater i USA?” (se lästips)

I programmet intervjuades svenskan … Läs mer ““Big money has always been at the core of our democracy” – Om pengar och presidentval i USA”

Read more

Europas rasister och Netanyahus folkmordsregim får draghjälp av islamistiska provokatörer

Peter Widén:

Folkmordet i Gaza rasa vidare. Senast i lördags mördades ytterliga ett trettiotal Gazabor av den terroristiska israeliska militären.

Den israeliska regeringen har i decennier dolt sin kolonialpolitik genom att framställa … Läs mer “Europas rasister och Netanyahus folkmordsregim får draghjälp av islamistiska provokatörer”

Read more

Kjell Andersson tipsar om en författare i mellankrigstidens Europa

Moses Joseph Roth kom till världen 1894 och dog, utmattad, sjuklig och nerbruten, 1939.

Han växte upp i ett judiskt hem i den lilla gränsstaden Brody som vid den tiden låg vid … Läs mer “Kjell Andersson tipsar om en författare i mellankrigstidens Europa”

Read more

Åklagaren vid Haag-domstolen ICC kräver att en arresteringsorder mot Netanyahu omedelbart utfärdas

Den brittiske chefsåklagaren vid den FN-anknutna Internationella Brottmålsdomstolen i Haag (ICC), Karim Khan, har uppmanat domstolen att utan dröjsmål fatta beslut om utfärdande av en arresteringsorder riktad mot bland andra Israels premiärminister … Läs mer “Åklagaren vid Haag-domstolen ICC kräver att en arresteringsorder mot Netanyahu omedelbart utfärdas”

Read more