Kanske du har några föremål hemma som kan vara värdefulla…

Antikrundan kommer till Eskilstuna!

Munktellmuseet i Eskilstuna får fint besök av SVT:s Antikrundan i sommar. Det uppger Visit Eskilstuna på sin hemsida. Eskilstuna är en av sex platser som får besök av programledaren Anne Lundberg och några av Sveriges främsta antikexperter under Antikrundans sommarturné.

Det är faktiskt andra gången som programmet spelas in i Eskilstuna. Senast Antikrundan var i Eskilstuna var 2003, men då höll man till i Pingvinen i Parken Zoo. Inspelningen av Antikrundan på Munktellmuseet sker måndagen den 29 augusti.

Skicka in bilder redan nu

Redan nu kan den som vill skicka in bilder på stora och otympliga föremål som man önskar få värderade. Redaktionen väljer sedan ut ett antal föremål som hämtas till inspelningsplatsen eller får hembesök av experterna.

Antikrundan historik

Antikrundan är ett TV-program som sedan starten 1989 sänds i Sveriges Television. Programmet är baserat på det brittiska originalformatet Antiques Roadshow från BBC.

I de svenska programmen, som alltså spelas in på olika platser i Sverige, värderar experter antikviteter i samtal med dessas ägare. I programmet blandas högt värderade föremål med sådana som bara har affektionsvärde. Föremålen beskrivs utförligt av experter, och inte sällan får man höra hur objektets ägare beskriver föremålets historia. För att hålla spänningen uppe avslöjar experten sin värdering först i slutet av varje inslag.

Övriga orter

Förutom Eskilstuna är det ytterligare fem orter som får besök av Antikrundan i sommar. Borås, Strömstad, Båstad, Virserum och Skellefteå. Programmet som spelas in i Eskilstuna i sommar kommer sedan att sändas på SVT i januari 2023.

Munktellmuseet i Eskilstuna är alltså platsen där inspelningen av Antikrundan äger rum i augusti. Foto: Munktellmuseet.

You May Also Like