Wrong Band släpper sin första singel

Idag släpper Stockholmsbandet Wrong Band sin första singel. Roadtrip är en låt med budskapet – Ge dig av, lev ditt liv och ta ingen skit.

Wrong Band bildades under hösten 2020, det vill säga mitt under den brinnande Coronapandemin. I brist på spelningar har de i stället varit väldigt aktiva på sociala medier. De har på så sätt lyckats att få flera tusen följare redan innan de haft något material inspelat. Men nu kan deras följare äntligen få höra hur bandet låter.

Det hörs ganska snabbt att medlemmarna i Wrong Band har lirat musik tidigare. Roadtrip är en otroligt välkomponerad och välspelad låt som inte lider av några barnsjukdomar över huvud taget. Att de redan med sin första singel visar hur tighta de är måste bero på att det finns en speciell kemi i bandet, något som avspeglar sig på musiken. Och trots att det låter så professionellt kan jag ändå känna att musiken är gjord med ett stort hjärta.

Det är svårt att slänga in ett band i ett specifikt fack bara genom en låt men grunden för Wrong Band ligger utan tvekan i punken, både rockig och poppig sådan med ös och attityd. Finns det dessutom inte en liten pikant doft av 90-talet? Skulle någon nämna att det går att ana en gnutta alt-rock hade jag inte ställt mig på barrikaderna och protesterat.

Men framför allt har de något som påminner om No Doubt. Kanske är det Jesses sätt att sjunga på tillsammans med det melodiösa. Hur som helst är soundet så pass amerikanskt att jag inte skulle bli förvånad om de kommer att bli populära på andra sidan Atlanten. Den potentialen har de helt klart.

You May Also Like