Recension: Danmarck – Suburbia

Artist: Danmarck
Skiva: Suburbia
Utgivningsår: 2020
Genre: Rock

Det har gått två år sedan jag intervjuade Richard Ahlgren om hans projekt Danmarck, då hade han precis släppt EPn “Stigma”. Nu är den produktiva smålänningen tillbaka med den nya singeln “Suburbia”. Som vanligt när det gäller Danmarck handlar det om stökig och skramlig rock and roll, något han gör riktigt bra.

Jag har nämnt det tidigare men jag tycker att Danmarck är Sveriges svar på Mudhoney och det kanske är Seattle som Richard skulle sikta in sig på. Det är dessutom lite vad Suburbia handlar om, att våga testa nya saker. Även om gräset kanske inte är grönare i Amerika så är ändå gräsmattan otroligt mycket större än vad den är i lilla Sverige.

Jag skulle vilja utmana alla som läser det här. Eftersom det finns en kultur i Sverige att mest hålla sig till det man redan känner till, framför allt när det kommer till livemusik. Ge Danmarck 2.03 minuter av ditt liv. Det är nämligen så lång Suburbia är. Kanske uppskattar du låten eller så är det inte din stil, men du har ändå vågat testa något nytt.

You May Also Like