Rick Titrö. Foto: Simon Roos

Vispunkaren Rick Titrö släpper ny singel

Idag släpper Rick Titrö med kompbandet Kärleksministeriet sin tredje singel från det kommande albumet Laglös. Det var tänkt att albumet skulle ha släppts redan i våras men då Rick drabbades av Corona i mars har det skjutits upp.

Rick Titrö sjunger sina visor med en rejäl Malmödialekt och hyllningslåten ”Alla borde bo i Malmö” från den förra singeln vittnar om hans varma känslor för staden. Idag släpps den tredje singeln, ”Du behöver nån som värmer dig i natt”. Rick berättar själv om den:

-Väder och lufttryck har alltid påverkat mig. Den här hösten är vi dessutom tvungna att hålla avstånd till varandra och vad det kommer göra med folks psykiska hälsa vågar jag knappt ens spekulera i, framförallt nu med de nya restriktionerna. Jag hoppas att låten åtminstone kan ge någon värme i natten.

Det har gått sex år sedan Rick släppte sitt debutalbum ”Serenader längs Ensamhetens Boulevard”, en skiva som jag faktiskt något oväntat hittade på en Second Hand här i Eskilstuna. Att någon gjorde sig av med den bara några år efter att den hade släppts gör mig förbryllad, kanske var det någon här i gnällbältet som inte riktigt hängde med i Ricks grovhuggna dialekt. Det är enligt min mening en skiva värd att spelas då och då.

”Laglös” kommer att innehålla 10 låtar som Rick tillsammans med Kärleksministeriet har arrangerat riktigt fint. Här finns utöver sång och akustisk gitarr bland annat även kontrabas, dragspel och mandolin. Det är så klart något osäkert i dessa tider men förhoppningsvis kommer albumet ut till våren 2021. Redan idag kan man dock lyssna på ”Du behöver nån som värmer dig i natt”.

You May Also Like