Polisen i Eskilstuna har under det senaste dygnet jobbat med flera olika ärenden…

Veranda till villa i Hällby i Eskilstuna fattade eld under natten

Strax före klockan fyra natten mot fredagen larmades polis, räddningstjänst och ambulans. Det med anledning av en brand i stadsdelen Hällby i Eskilstuna. Enligt larmet brann det längs väggen till en villa.

Räddningstjänsten kunde kontrollera branden som var begränsad till altanen och som inte hade hunnit spridit sig.

Dagens hjälte – en hund

Det ska ha varit grannens hund som under natten upptäckte branden och då började skälla, varpå grannen vaknade och rusade dit och påbörjade släckning. Det fanns vid brandtillfället personer hemma i villan, de låg och sov, men ingen person ska ha skadats, enligt Räddningstjänsten.

– Vi kommer att upprätta en anmälan om brand utan misstanke om brott, säger Polisens presstalesperson, Priya G Eklund.

Drograttfyllerist stoppad i Eskilstuna

Vid tiotiden på torsdagskvällen stoppade Polisen en bil på Brogatan i Eskilstuna för en fordons- och förarkontroll. Vid kontrollen uppstod misstanke om att föraren var påverkad.

Patrullen hittade även diverse tillhyggen i bilen.

– Föraren, en man i 25-årsåldern, är nu misstänkt för grov olovlig körning, drograttfylleri och brott mot knivlagen, säger Priya G Eklund.

– Utöver detta har Polisen under natten mot fredagen haft ärenden om psykisk ohälsa, trafikbrott, viltolyckor, fylleri samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten, berättar Polisens presstalesperson, Priya G Eklund.

Priya G Eklund, Polisen

You May Also Like