Räddningstjänsten fick under söndagen jobba med en villabrand och en lägenhetsbrand…

Två bostadsbränder i Eskilstuna under söndagen

Räddningstjänsten fick under söndagen rycka ut på två olika bostadsbränder i Eskilstuna.

Strax efter lunchtid beordrades polis, räddningstjänst och ambulans till en Villabrand på Vallavägen i Ärla. Enligt SOS-larmet brann det i en villa, och det var kraftig rökutveckling.

Ska ha börjat i spisen

Räddningstjänsten på plats meddelade efter en stund att det brunnit i en spis och sedan spridit sig vidare till fläktsystemet. Läget för själva huset bedömdes som kritiskt, och polispatrull på plats fick hjälpa till med att flytta fordon från tomten. Efter ett tag hade Räddningstjänsten lyckats släcka branden.

Ingen person ska ha skadats i samband med branden. En anmälan om brand utan misstanke om brott har upprättats.

Lägenhetsbrand i Lagersberg

Under sena eftermiddagen fick Räddningstjänsten larm om en lägenhetsbrand i ett flerfamiljshus i bostadsområdet Lagersberg.

En person ska enligt uppgift ha befunnit sig i lägenheten vid brandtillfället. Personen ska sedan ha fått hjälp av Räddningstjänsten med att ta sig ner från balkongen. Personen fördes sedan med ambulans till Mälarsjukhuset för kontroll. Under själva räddningsarbetet ska ambulanssjukvårdare enligt uppgift ha utfört hjärt- och lungräddning på ett husdjur.

Elsparkcykel trolig brandorsak

Räddningstjänsten lyckades så småningom få bukt med branden. Enligt uppgifter ska branden ha startat i en elsparkcykel som stod inne i lägenheten.

You May Also Like