Polisen i Eskilstuna har som vanligt jobbat med flera olika ärenden under det senaste dygnet…

Inbrott på förskola och flera drograttfyllor – så såg natten i Eskilstuna ut

Strax före klockan halv elva på onsdagskvällen fick Polisen samtal om att personer skulle ha tagit sig in i en förskola i Torshälla. Väktare och polis åkte ut till platsen. Väktare hade också iakttagit tre personer som lämnade platsen.

– Vi sökte under kvällen efter misstänkta gärningspersoner, men ingen påträffades. I närområdet påträffades dock stöldgods som kan kopplas till förskolan, berättar Polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg.

Händelsen rubriceras som stöld genom inbrott.

Flera drograttfyllerister stoppade

Strax före halv ett natten mot idag torsdag kontrollerade en polispatrull en bilist på Svista Lagerväg i Eskilstuna. Föraren, en man i 30-årsåldern, visade tecken på narkotikapåverkan.

– Han misstänks för drograttfylleri och fick följa med för provtagning, säger Dennis Johansson Strömberg.

Och strax före klockan sex på torsdagsmorgonen stoppade och kontrollerade en polispatrull en bilist på Västerleden i stadsdelen Valhalla i Eskilstuna.

– Föraren, en man i 30-årsåldern, visade tecken på narkotikapåverkan. Han misstänks nu för drograttfylleri och fick följa med för provtagning, berättar Dennis Johansson Strömberg.

Utöver detta har Polisen under kvällen och natten mot idag torsdag också hanterat rutinärenden, exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Dennis Johansson Strömberg, Polisen.

You May Also Like