Vård- och omsorgsförvaltningen tror att sjukfrånvaron kommer att öka under de kommande veckorna.

Vård- och omsorgsförvaltningen i Eskilstuna i stabsläge!

Med anledning av den eskalerande smittspridningen av covid-19 har Vård- och omsorgsförvaltningen i Eskilstuna nu gått upp i stabsläge. Bemanningsläget är ansträngt men påverkar i dagsläget inte förvaltningens insatser till den enskilde. Vård- och omsorgsförvaltningens bedömning är dock att frånvaron kommer att fortsätta öka under de kommande veckorna. Det skriver Eskilstuna Kommun på sin hemsida.

Vi ser en kraftig smittspridning bland både medarbetare och brukare just nu. Det innebär att vi har ett ansträngt bemanningsläge, men det är i dagsläget hanterbart. Vi har lärt oss mycket under den här pandemin och byggt upp en god förmåga att hantera situationen, säger Johan Lindström, förvaltningschef för Vård- och omsorgsförvaltningen på Eskilstuna Kommun.

Vaccinspruta nummer 3 redan i full gång

Vaccinationsgraden är hög hos så väl brukare som medarbetare. De flesta brukarna har redan fått sin tredje dos.

Vaccinationen ger av allt att döma ett bra skydd mot smittan. De brukare som har insjuknat verkar få ett lindrigare sjukdomstillstånd än tidigare under pandemin, säger Johan Lindström.

Två nya dödsfall

Sedan i måndags har två nya dödsfall inträffat i Sörmland. Det handlar om två personer över 70 år som hade underliggande sjukdomar och som nu dött i sviterna av covid-19. Det här uppger Region Sörmland idag onsdag. Mer än 20 personer med covid-19 vårdas just nu på sjukhus runt om i Sörmland och av dom får tre stycken intensivvård.

You May Also Like