Nosshi Dadgostar, Vänsterpartiets ordförande. Förmodligen glad idag. Foto: vansterpartiet.se

Vänsterpartiet får det högsta stödet någonsin i SVT/Novus väljarbarometer

Vänsterpartiet får 13,3 procent i den partisympatiundersökning som Novus gjort på uppdrag av SVT i slutet av juli månad. Det är en ökning med 2,1 procentenheter från mätningen i juni.

Vänsterpartiet står för undersökningens enda statistiskt säkerställda förändring och stödet är det högsta V någonsin har fått i en SVT/Novus-undersökning, sedan mätningarna började år 2006.

Vänsterpartiet lyckades få fokus på sig och kunde få igång en ideologisk diskussion om de klassiska vänsterfrågorna, säger Torbjörn Sjöström, vd för Novus,

Jag tror att det finns en stark uppskattning för att Vänsterpartiet stoppade hyreshöjningen för tre miljoner människor som den här marknadshyra-reformen skulle ha inneburit. Jag uppfattar det som att det finns många tecken på att det går bra för Vänsterpartiet, säger partisekreterare Aron Etzler (V) och nämner till exempel partiets starka medlemstillströmning. Sedan den 1 juni har partiet fått in över 4 800 nya medlemsansökningar.

Mycket talar för att Vänsterpartiet går fram tack vare ställningstagandet mot marknadshyror och sitt ultimatum mot Stefan Lövfen. En strid man också gick segrande ur, säger statsvetaren Anders Sundell till SVT.

You May Also Like