USS Forrest Sherman U_S_ Navy photo by Mr_ Paul Fa.

USA-soldater på örlogsbesök i Stockholm tagna med byxorna nere – Köpte sex på bordell av prostituerade från Ukraina

“Den amerikanska jagaren USS Forrest Sherman (DDG 98) genomför ett örlogsbesök i Stockholm. Besöket är ett rutinbesök där fartyget går i hamn för att bunkra bränsle och andra förnödenheter, samt för att ge besättningen möjlighet till återhämtning efter en längre tid till sjöss”, skriver Försvarsmakten i ett pressmeddelande 14 mars 2022.

Det här med “återhämtning” kan ju innebära olika saker. För några av soldaterna innebar “återhämtning” ett besök i en lägenhetsbordell på Östermalm i Stockholm, där de köpte sex av prostituerade kvinnor från Ukraina.

Enligt SVT Nyheter hade polisen fått tips om två “utländska medborgare” som besökte bordellen. Vid gripandet kunde polisen konstatera att det var två soldater, en man i 30-årsåldern och en i 20-årsåldern, från den amerikanska jagaren som “återhämtade” sig på bordellen.

De fördes till polisstationen där de erkände sexköpet. Därefter fördes de bort av svensk militärpolis.

Enligt en av de prostituerade kvinnorna var det inte första gången männen var där: “mannen i 30-årsåldern hade med sig en annan kollega vid det första tillfället, som även han var amerikansk militär”, berättade kvinnan

Enligt Simon Häggström, polis specialiserad på prostitution och människohandel för sexuella ändamål, kryllar det just nu av prostitutionsannonser med ukrainska kvinnor i Stockholmsområdet:

“Där krig, lidande och fattigdom drar fram skördar sexhandeln ständigt nya offer. Det är dessa kvinnors utsatthet och sårbarhet som ett stort antal män i Sverige valt att utnyttja för sin egen njutning”, skriver Simon Häggström på Instagram.

Och nu är det även soldater från USA som väljer att utnyttja dessa utsatta kvinnor från Ukraina.

Det måste vara något av “ödets ironi” att det är just soldater från USA som utnyttjade dessa kvinnor eftersom det sägs att USA och Nato är räddningen för det ukrainska folket.

SVT Nyheter skriver att man sökt både amerikanska ambassaden och den amerikanska flottan för en kommentar. Tydligen utan resultat, för när jag söker vidare hittar jag inget.

PS. Expressen har gjort en “artighetsvisit” på jagaren USS Forrest Sherman“ där man får lära sig mera om fartyget. Bland annat att det är bestyckat med ett stort antal Tomahawk-robotar.

Robotar som även kan förses med kärnvapenstridsspetsar. Om några av robotarna är bestyckade med kärnvapen får vi aldrig veta. Frågar man blir svaret alltid “inga kommentarer”. Man varken förnekar eller bekräftar om kärnvapen medföljer vid “artighetsvisiter”.

Lästips:

Rolf Waltersson

You May Also Like