General Tata, intervjuad av Fox News. Förespråkar en inarbetad CIA- och Pentagon-taktik. Lönnmord, och förvisso även massmord, har under lång tid var utmärkande i imperiemaktens våldsarsenal.

USA-general hotar Venezuelas president med “en kula i pannan”

USAs pensionerade brigadgeneral Anthony J. Tata försäkrade att administrationen beaktar alla alternativ, även mord, för att få bort Venezuelas president Nicolás Maduro.

Han behöver förstå att en kula i pannan kan vara hans sätt att lämna Venezuela. Detta är bara slutresultatet, och vi har den kapaciteten, sa han i en intervju på Fox News.

Tata påpekade att bland alternativen för att få ett slut på den revolutionära processen finns också en militär intervention, och menade att USA har ”många skäl för att gå in och vara där”.

Mike Pompeos agerande är ett tydligt bevis på att en militär operation är på gång. Enligt min åsikt är det det vi verkligen måste göra. Det råder en humanitär kris av episka proportioner, och så har vi kopplingarna mellan Ryssland, Kina och Iran, fiender till USA, och en av de största oljereserverna står på spel, sa Tate, som var militär rådgivare till Bill Clinton.

I sammanhanget menar Tata att det faktum att USA-diplomaterna nu lämnat Venezuela är ett tydligt bevis på att man överväger en militär aktion mot det sydamerikanska landet.

Han sa också att för att störta den bolivarianska regeringen behövs en “sofistikerad plan liknande den vid invasionen av Haiti 1994, då man använde sig av en flygburen militär strategi som bara tog några minuter”.

Vi måste lokalisera och stänga in Nicolás Maduro var han än gömmer sig, skydda Juan Guaidó för att hjälpa honom till makten och hjälpa de venezolanska folket, tillade han.

Cubadebate 190317

General retirado de EE.UU. amenaza a Maduro en TV: “Una bala en la frente puede ser su salida de Venezuela”

Texten har översatts av Zoltan Tiroler, och också varit publicerad på Svensk-Kubanska Föreningens hemsida  svensk-kubanska.se

You May Also Like