Foto fr. Martim Österman.

Tung vecka för Eskilstunalagen – Guif och Eskil med kniven mot strupen, Göksten utslagna

HK Eskil

HK Eskil som tog sig vidare till slutkvalet till division 1 mötte under måndagen Hammarbys utvecklingslag Cliff i första slutkvalsmatchen inför över 500 åskådare i Stiga sports arena. HK Eskil har på vägen till slutkvalet slagit ut Skogås i två raka matcher, Cliff har i sin tur slagit ut Norrköping i två raka matcher som kvalade nedåt från division 1.

Ställningen var jämn första tio minuterna, därefter fick Cliff ledning med några bollar och gick till halvtidsvila med en tremålsledning. I andra halvlek hade Cliff kopplat greppet och höll en ledning på ungefär fem mål hela halvleken, Cliff vann till slut med 25-32. Matchens lirare i HK Eskil tilldelades lagkaptenen och sjumålsskytten Albin Österman Carling, i Cliff tilldelades matchens lirare Hammarbys A-lagsbekante Topias Laine som gjorde tio mål i matchen.

Eskil har spelat säsongens sista hemmamatch och behöver vinna två raka bortamatcher för att ta sig till division 1. Om Cliff vinner en av dessa blir Eskil utslagna och kvar i division 2.

Eskil spelar nästa match mot Cliff i Eriksdalshallen lördag 15 april klockan 15:30.

Målskyttar

HK Eskil: Albin Österman Carling 7, Daniel Wigö 6, Albin Ahlin 4, Martin Anglenius 4, Hugo Holmén 3, Eric Lindqvist 1.

HK Cliff: Topias Laine 10, Andreas Fuchs Edberg 5, Jakob Magnusson 4, Simon Lindberg 3, Oscar Ståhl 3, Noel Brattnäs 3, Max Andersson 2, Måns Möller 1, Oliver Sikén 1.

Eskilstuna Guif

Guifs herrar lyckades med bedriften att ta sig till slutspel. De förlorade dock den sista seriematchen borta mot Malmö, varpå Guif fick en sjundeplacering som innebär att Sävehof står som motstånd i kvartsfinalerna.

Guif har hittills spelat två kvartsfinalmatcher mot Sävehof som visat sig vara en svår uppgift, Guif har förlorat båda matcherna ordentligt med 18 mål på bortaplan och 12 mål på hemmaplan. Sävehof har därmed i uppgift att vinna en match till för att ta sig vidare och avsluta Guifs säsong, Guif behöver på något vis vända skutan och besegra Sävehof tre raka matcher för att ta sig vidare till semifinal.

Guif spelar nästa match mot Sävehof torsdag 13 april klockan 19:00 i Partille Arena.

Göksten BK

Gökstens damer är utslagna från slutkvalet till division 1 efter två raka förluster. Kvalspelet för Göksten var ingen jämn historia då de först fick möta Nordmaling, där utklassade Göksten motståndet i två matcher och vann med 22 mål den ena matchen och 25 mål den andra.

I slutkvalet mot Bolton var det Gökstens tur att förlora med stora siffror, dock inte lika stora. Den första matchen på hemmaplan med 12 mål och den andra på bortaplan med 18 mål. Därmed avslutades Gökstens handbollssäsong i Skanstullshallen och de spelar fortsatt i division 2 nästa säsong.