Bajenseger i Sörmlandsderbyt

Det var en ganska händelsefattig match på Tunavallen när Hammarby kom på besök. Istället var det bortasupportrarna som stod för showen. Ett par hundra Bajen Fans hade tagit sig till Eskilstuna och fick hemmaklacken att tystna rätt snabbt.

Hammarby vann matchen med 1-0 efter ett snyggt frisparksmål av Vilde Hasund. Det var matchens stora behållning men i övrigt var det en ganska tråkig match. Hade det inte varit för den högljudda bortaklacken skulle tillställning nog ses som ett sömnpiller.

Bajen Fansen laddade upp nere på stan där sångerna ekade mellan Papas Tapas och Andra Sidan, när det sedan vankades kortege från stan till Tunavallen fick nyfikna flanörer och kanske en och annan irriterad bilist uppleva uppleva ett grönvitt, sjungande bortafölje.

Väl inne på arenan fortsatte sången under 90 minuter plus tillägg nonstop. Hemmasupportrarna tystnade snabbt, de som stod upp i början satt ner en bit in i matchen och inte blev det bättre efter Vilda Hasunds snygga frisparksmål.

I tabellen skiljer det nu bara en poäng mellan lagen som kämpar för att nå en plats för europaspel, för att något av lagen ska kunna komma ifatt serieledande Rosengård krävs ett mirakel. Hur det ser ut för Uniteds framtid får vi återkomma till.

You May Also Like