Bild från Truckstop Alaska på Facebook

Truckstop Alaska i Göteborg lägger ner

Efter 16 års verksamhet väljer Truckstop Alaska i Göteborg att lägga ner. Det var i onsdags som föreningen publicerade ett långt inlägg på Facebook där de förklarar att det blir ohållbart när mer kraft går åt till diplomati, ekonomi, tillstånd och avtal än kreativitet och skapande.

Truckstop Alaska vill inte gå med på krav utifrån och väljer därför att lägga ner verksamheten, i Facebookinlägget skriver de:

Ska vi, i vår önskan att ha kvar lokalen, gå med på att omvandlas till något som de som styr den här stan kan acceptera? Nostalgiskt använda vårt hem som ett monument över en svunnen, friare tid? Eller ska vi helt enkelt hylla det som varit och göra det som var meningen från början: skapa något tillsammans utan att kompromissa med dem som inte har med saken att göra? Vi har valt det senare. Vi behöver dö – så att vi kan leva igen.

Föreningen har några avslutande månader kvar där de uppmanar alla att komma, visa sitt missnöje och samtidigt ha okontrollerat kul

Så det är nu det gäller! Låt oss alla hedra vår förening genom att ha det riktig trångt, stökigt, oförutsägbart och festfyllt här de sista månaderna. Kom och fira vårt paradis och fristad i den hybrisdrivna prettostaden vi kallar Göteborg. Låt oss vara inte bara en nagel, utan en fet jävla tumme i ögat på de som inte gillar att ha okontrollerat kul!

Trots att Truckstop Alaska lägger ner hoppas de att den fackla de tänt kommer att brinna vidare:

Underjordens kreativa massa utsätts för allt hårdare kvävningsförsök i den här jävla stan. Att stå upp för en fri och självstyrande musikscen är därför viktigare än någonsin. Truckstop Alaska kommer inte längre finnas kvar, men vi lämnar över en fackla som till varje pris måste hållas brinnande för att mota bort alla tråkmånsar som försöker dränka oss i visioner om ”attraktiva” stadsbilder och ett påhittat kulturliv. Vi alla behövs i den här kampen. Låt inte Truckstops död bli en spik i kistan för den friare stadens ruttnande lik utan använd den här frisläppta kraften som ett motgift för den melankoli och trötthet som annars så lätt griper tag i oss.

Läs hela uttalande här: Länge leve Trucken, Trucken är död
Läs även: Hotet mot den fria kulturen

You May Also Like