På E20 strax utanför Eskilstuna tog vansinnesfärden slut och rallyföraren kunde gripas av polis…

Spikmatta stoppade rattfyllerist i Eskilstuna under natten

Personrån i Skiftinge – man blev av med dyr jacka

Strax före midnatt natten mot idag tisdag fick Polisen in en anmälan om ett personrån i stadsdelen Skiftinge i Eskilstuna. En man hade rånats på en dyrbar jacka.

– Han hade hotats av två personer med tillhygge i en gångtunnel mellan Skiftinge och Eskilstuna och tvingades lämna ifrån sig klädesplagget, berättar Polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

Gärningsmännen på fri fot

En anmälan om rån har upprättats. Det finns i nuläget ingen gripen i ärendet. Det finns inga uppgifter om personskador i samband med rånet.

Spikmatta stoppade rattfyllerist

En polispatrull utanför Strängnäs upptäckte under natten mot idag tisdag en misstänkt rattfyllerist på motorvägen E20. Polispatrullen försökte göra en fordons- och förarkontroll, men bilföraren valde att inte stanna och försökte istället köra ifrån patrullen.

– En polisjakt påbörjades och färden gick i varierade hastigheter, ibland upp mot 200 kilometer i timmen, berättar Polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

Beslut togs då om att så kallad spikmatta skulle läggas ut på motorvägen, och polisbil med synligt blåljus ställde upp vid Svista i Eskilstuna. Den flyende rallyföraren passerade polisbilen och körde strax efteråt på spikmattan, och så gjorde även den efterföljande polisbilen. Den misstänkta personen greps och E20 stängdes under natten av helt i västlig riktning. Bärgare beställdes. Ingen person skadades fysiskt.

En rad åtalspunkter

– Rättsläget är grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri, brott mot knivlagen samt narkotikainnehav i förvärvssyfte, berättar Johnny Gustavsson.

Föraren visade sig vara en man i 20-årsåldern.

Johnny Gustavsson, Polisen.

You May Also Like