Tre unga män har gripits och anhållits efter Polisens insats i stadsdelen Nyfors i Eskilstuna…

Tre yngre män gripna för grovt vapenbrott och förberedelse till mord i Eskilstuna

Sent under fredagskvällen greps tre yngre män efter en insats i centrala Eskilstuna. De är i nuläget misstänkta för grovt vapenbrott samt förberedelse till mord.

– Alla tre är nu anhållna av åklagare för grovt vapenbrott och förberedelse till mord. I nuläget är förundersökningen inne i ett känsligt läge, och vi har inga fler uppgifter kring utredningen som kan lämnas i ett så här tidigt skede, säger polisinspektör Marcus Anefur.

Förhör med de tre misstänkta fortsätter nu under lördagen.

Skarpladdat vapen

Enligt uppgifter från tidningen Eskilstuna-Kuriren ska Polisen ha blivit larmade till stadsdelen Nyfors under fredagskvällen. Detta efter att ett vittne hört av sig angående en beväpnad man i området. Väl på plats kontrollerade Polisen tre män, varav en hade ett skarpladdat vapen på sig. Ytterligare vapenliknande föremål ska ha beslagtagits i samband med detta. Polisen gjorde också en husrannsakan under natten, men denna ska inte ha gett något.

Unga män

En av männen ska vara i 25-årsåldern, en i 18-årsåldern och en är något yngre. Om de tre gripna personerna har något att göra med den senaste tidens skjutningar i Eskilstuna vill polisen i nuläget inte kommentera.

Läs också:

Ny skottlossning i Eskilstuna – denna gång i Nyfors

You May Also Like