Den röda ringen på kartan visar olycksplatsen på E4:an norr om Nyköping. Olyckan inträffade efter en polisjakt i mycket hög hastighet.

Tre personer döda efter polisjakt utanför Nyköping

Två män i 20-årsåldern och en man i 50-årsåldern omkom i en våldsam trafikolycka utanför Nyköping i Sörmland sent igår kväll.

Det var strax före klockan elva på lördagskvällen som den svåra olyckan inträffade. Olyckan inträffade på E4 strax före en avfart mot Tystberga i Nyköpings Kommun. Tre ungdomar ska där ha frontalkrockat med en minibuss vid ett pågående vägarbete. Personbilen ska i samband med kollisionen ha fatta eld, och trots flera försök att få ut ungdomarna dog två. Ytterligare en person ska ha ådragit sig livshotande skador och vårdas nu på sjukhus. Föraren i den andra bilen, en man i 50-årsåldern, avled omedelbart.

Vägrade stanna för Polisen

Enligt Polisen ska dramat ha börjat med att personbilen med de tre ungdomarna vägrat stanna för en poliskontroll, och i stället i hög fart ha kört vidare på E4:an. Vid det pågående vägarbetet ska frontalkollisionen med minibussen ha varit ett faktum.

Polisen ska utreda händelsen

Polisen uppger att man nu kommer att utreda sitt agerande i samband med lördagskvällens händelse då man tog upp jakten på fordonet som senare kraschade.

– Självklart kommer vi från Polisens sida att utreda vårt agerande i det här, säger Åsa Willsund, presstalesman vid Polisregion Öst.

I nuläget utreds dock händelsen som trafikbrott samt vållande till annans död. Samtliga inblandade fordon har tagits i beslag.  E4:an fick efter händelsen stängas av helt i båda riktningarna under lördagsnatten mot idag söndag.

De två avlidna ungdomarna ska vara från Stockholms Län. Mannen i 50-årsåldern, i den andra bilen, ska ha varit hemmahörande i Linköping.

You May Also Like