– Viltet är mer i rörelse nu under hösten, berättar Polisen…

15 viltolyckor i Sörmland på bara 4 timmar

Under onsdagskvällen kunde Polisen konstatera att ett 15-tal viltolyckor kommit till Polisens kännedom runt om i Södermanland – det under loppet av bara några timmar.

Ingen av olyckorna ska lyckligtvis ha renderat i personskador. Majoriteten av dessa incidenter rör rådjur. Olyckorna har inträffat på flera olika vägar i länets olika kommuner.

Extra aktiva under hösten

– Viltet är mer i rörelse nu under hösten och vintern och det är därför stor risk att man möter dem ute på vägarna, säger Polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg.

Dennis Johansson Strömberg, Polisen

– Var uppmärksam och kör försiktigt, du kan möta vilt var och när som helst! Ta varningsmärken för vilt på allvar och var särskilt uppmärksam under gryning och skymning! uppmanar Dennis Johansson Strömberg.

Sänk farten!

Hastigheten är helt avgörande för hur allvarliga skador man får vid en olycka. Genom att hålla rätt hastighet ökar också möjligheterna att hinna reagera i tid om något vilt kommer ut på vägen. Stoppsträckan blir längre ju högre hastighet man har, och det blir dessutom svårare att få kontroll över fordonet om man behöver göra en undanmanöver.

Onsdagens olyckor runt om i Sörmland ska ha inträffat mellan klockan 17 och fram till 21. De flesta av olyckorna var kollisioner med rådjur. Under natten mot torsdagen fick Polisen in ytterligare åtta rapporterade viltolyckor i Sörmland. Sju av dem var rådjur, och vid ett tillfälle handlade det om en älg.

Mer från Eskilstunapolisen

Bil och elsparkcykel krockade i Nyfors

Under onsdagskvällen larmades Polisen till Skyttegatan i stadsdelen Nyfors i Eskilstuna. Det med anledning av en trafikolycka.

I korsningen Skyttegatan/Sommarrogatan hade en person på en elsparkcykel och en bilist kolliderat. Föraren av elsparkcykeln ska ha varit en tonåring.

Fördes till sjukhus

– Personen på elsparkcykel fick föras med ambulans till Mälarsjukhuset, vi har dock inga uppgifter om skadeläget, berättar Polisens presstalesperson, Dennis Johansson Strömberg.

Det finns inga misstankar om brott i samband med olyckan.

You May Also Like