Tidningen Close-Up går i graven

Under måndagskvällen meddelade Close-Up, Sveriges största musiktidning för alternativ musik att de lägger ner tidningsutgivningen. Close-Up har sedan starten 1991 varit en självklar del i den svenska rockscenen.

Robban Becirovic som grundade Close-Up skriver så här på tidningens Facebooksida:

Det är med den största sorg jag skriver dessa rader: efter tjugoåtta år lägger vi nu ned tidningsutgivningen. I dessa Spotifytider anses papperstidningar i vissa kretsar vara fullt jämförbara med ånglok, zeppelinare eller faxapparater, vilket har fått till följd att det blivit svårare och svårare att få in annonser från skivbranschen. Eller snarare: att få så pass mycket betalt för annonserna att pengarna täcker våra relativt ringa utgifter.

Jag är tacksam över att ha fått vara med om den här resan. Det har varit fantastiskt roligt att få göra den här tidskriften, roligare än något annat i livet. Att varje månad få skapa något nytt från ingenting och sedan se det utvecklas till ett färdigt verk är den bästa känslan i världen. Bättre än sex!

Hela uttalandet finns att läsa här

Även om själva tidningsutgivningen läggs ner kommer Close-Up att fortsätta med sina kryssningar och andra konsertarrangemang. Nästa arrangemang blir Punkbåten 28-29 maj.

You May Also Like