Bildskapare: Bernd Everding /pixabay

Omoralisk schlagerfestival men…

Den 28 augusti skriver Peter Danngren i eFOLKET om sitt förakt mot att Melodifestivalen kommer till Eskilstuna 2020. Visst finns det skäl att tycka illa om festivalen. Musik ska skapas utav glädje sjöng Lill Lindfors en gång i tiden och det står jag bakom.

Peter Danngren beskriver Melodifestivalen som musikfientlig och mainstream. Jag kan hålla med där. Jag tycker inte att musik är något man bör tävla i. Men trots att den musik som framförs inte tilltalar mig, trots att det är ett koncept som inte tilltalar mig och trots att det handlar om väldigt mycket pengar kan jag inte vara emot detta spektakel.

För varför skulle jag vara emot något som skapar så mycket glädje för så många? Varför skulle jag vara emot något som inte skadar någon? Varför skulle jag vara emot något som bjuder in till alla människors lika värde och olikheter? Nej, jag kan inte vara emot det.

Melodifestivalen är knappast finkultur men det är ändå någon form av kultur och all kultur är viktig. Visst går det alltid att hitta viktigare saker att lägga pengarna på men med det tänket skulle till slut ingenting kunna arrangeras. Det skulle bli polsk riksdag om var pengarna ska gå till. Då är det väl bättre att det händer någonting istället?

Jag kan tänka mig att musiken till Melodifestivalen kanske inte skapas utav glädje men som sagt blir den till glädje för många. Så Björkman, välkommen till Eskilstuna nästa år för en möjligen omoralisk men glädjefull Mello!

Mikael Ström

You May Also Like