Polisen i Eskilstuna har som vanligt jobbat med flera olika ärenden under det senaste dygnet…

Anlagd brand på Gökstensskolan i Torshälla

Strax efter klockan ett natten mot idag söndag larmades polis och räddningstjänst till Gökstensgatan i Torshälla. Det med anledning av en brand – närmare bestämt en containerbrand vid Gökstensskolan.

Enligt SOS-larmet skulle en container brinna på platsen. Polis och hundförare var under natten på plats och sökte igenom området.

– Det finns i nuläget ingen misstänkt, men en anmälan om skadegörelse genom brand kommer att skrivas, säger Polisens presstalesperson, Angelica Israelsson Silfver.

Under de senaste veckorna har Slagstaskolan i den närliggande stadsdelen haft problem med flera liknande bränder (se tidigare artikel).

Man misshandlade kvinna i Skiftinge

Strax före klockan tre natten mot söndag larmades polis till en lägenhet i stadsdelen Skiftinge i Eskilstuna. Det med anledning av ett bråk på adressen.

– När polis anlänt till platsen var målsägande, en kvinna i 30-årsåldern, ensam i bostaden. Gärningsmannen hade redan lämnat platsen, berättar Angelica Israelsson Silfver.

En polispatrull kunde dock gripa den misstänkte, en man i 30-årsåldern, på en annan adress i Eskilstuna runt klockan halvfyra på natten. Han är nu misstänkt för misshandel i relation samt narkotikabrott för eget bruk och innehav.

Fördes till sjukhus

– Kvinnan fick föras till Mälarsjukhuset för kontroll, säger Angelica Israelsson Silfver.

– Utöver detta har vi under kvällen och natten mot idag söndag haft ärenden om fylleri, trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten, berättar Polisens presstalesperson, Angelica Israelsson Silfver.

Angelica Israelsson Silfver, Polisen.

You May Also Like