Mattias Forssten – ny polisområdeschef i Södermanland från och med den 1 december. (Foto: Polisen)

Mattias Forssten ny polisområdeschef i Södermanland

Nu är det klart att Mattias Forssten blir ny chef för polisområde Södermanland.

För närvarande arbetar Mattias som lokalpolisområdeschef i Örebro.

– Jag är glad och stolt över förtroendet att bli chef för polisområde Södermanland. Min uppfattning idag är att polisområde Södermanland är robust med ett tydligt engagemang i att lyckas med vårt uppdrag och som likt andra polisområden prövas hårt, inte minst kopplat till de grova våldsbrotten. Jag ser fram emot att få lära känna verksamheten och medarbetarna, säger Mattias Forssten.

Bakgrund

Mattias gick ut polisutbildningen 2006 och har därefter jobbat som bland annat sektionschef inom aktionsverksamheten vid regionala utredningsenheten i polisregion Bergslagen, kanslichef i polisområde Värmland, lokalpolisområdeschef i Karlstad samt nu senast som lokalpolisområdeschef i Örebro.

“Uppskattad ledare”

– Det har varit en intressant process med många kvalificerade sökande till tjänsten som polisområdeschef i Södermanland. Mattias är en uppskattad ledare, och hans breda erfarenhet i att utveckla och driva olika verksamheter kommer att bli ett viktigt tillskott i vår regionala ledningsgrupp. Det känns väldigt bra att han vill ta sig an detta uppdrag, säger regionpolischef Malena Grann.

Malena Grann – regionpolischef Polisregion Öst

Nuvarande polisområdeschef, Mikael Backman, avslutar därmed sitt chefsförordnande efter 8 år som polisområdeschef och blir i stället samordnare på operativa enheten med särskilt funktionsansvar för polischefsberedskaps- och kommenderingschefsfrågor.

Mattias Forssten tillträder tjänsten som polisområdeschef i Södermanland den 1 december.

Läs också:

You May Also Like