Eskilstuna Tingsrätt förkunnade idag de långa fängelsestraffen…

Långa fängelsestraff för mordförsök i Fröslunda i Eskilstuna

Två män, 22 och 24 år gamla, döms nu för grovt vapenbrott och mordförsök på två tonåringar. De båda döms till långa fängelsestraff.

Det var i höstas som en 14-årig kille sköts i ryggen. Mordförsöket ägde rum i stadsdelen Fröslunda i Eskilstuna. 14-åringen sköts i ryggen, men överlevde. Han blev dock mycket allvarligt skadad och enligt uppgifter från utredningen har han fått men för livet. Även en 17-åring ska vid samma tillfälle ha beskjutits men inte träffats av några kulor.

En kort tid efter mordförsöket hade Polisen i Eskilstuna anhållit två personer – två män 22 respektive 24 år gamla. Enligt Eskilstuna Tingsrätt har de båda i samförstånd gjort sig skyldiga till mordförsök och grovt vapenbrott. Rätten konstaterar att de under utredningens gång skyllt på varandra, och dessutom påstått att de hotats av varandra under häktningstiden.

Infekterad konflikt

Bakom mordförsöket ligger olika faktorer. Bland annat ska 24-åringen tidigare samma dag ha hotats och misshandlats av en grupp ungdomar i Fröslunda. Mordförsöket senare ska alltså ha varit en hämnd.

Tingsrättens dom

Eskilstuna Tingsrätt menar att båda ska betraktas som gärningsmän – både vad gäller mordförsöket och det grova vapenbrottet. Båda männen döms nu till 14 års fängelse vardera. De båda dömda ska också solidariskt betala skadestånd till de båda brottsoffren. 14-åringen, som alltså fått fysiska men för livet, ska ersättas med 163.000 kronor för fysiskt och psykiskt lidande. 17-åringen ska ersättas med 100.000 kronor.

You May Also Like