Ambulans fanns på plats i Årby, det är dock oklart om den misshandlade mannen behövde transport till Mälarsjukhuset…

Misstänkt mordförsök i Årby i Eskilstuna – Tre personer gripna

Polisen larmades vid lunchtid på lördagen till en adress i stadsdelen Årby i Eskilstuna av en person som sa sig ha blivit misshandlad inomhus i en lägenhet. Väl på plats kunde Polisen konstatera att den drabbade, en man i 30-årsåldern, bland annat hade skador orsakade av ett vasst tillhygge samt även andra skador till följd av en misshandel. 

När Polisen kom fram till platsen hade den drabbade mannen lyckats ta sig ut ur lägenheten, och han påträffades i närheten.

– Lägenheten, som är den misstänkta brottsplatsen, har spärrats av i väntan på teknisk undersökning, berättar Polisens presstalesperson, Priya G Eklund.

Hon har för övrigt ingen information om skadeläget för den drabbade mannen, men ambulans fanns på plats i Årby vid tillfället.

Offer och gärningsmän bekanta

– Tre misstänkta gärningspersoner fanns kvar i bostaden, och de är nu gripna. Den initiala brottsrubriceringen är försök till mord, säger Priya G Eklund.

Polisen jobbar under lördagen vidare med ärendet, bland annat genom att prata med vittnen och samla in bevis. De nu gripna är tre män som sedan tidigare ska vara bekanta med offret, enligt Polisen.

Priya G Eklund, Polisen

Läs också:

Grov misshandel i Nyfors i Eskilstuna

You May Also Like