Sörmlandspolisen har inlett en förundersökning gällande mordförsök och grovt vapenbrott…

Skottlossning i Åkers styckebruk – Fyra män gripna

Sent på måndagskvällen larmade flera personer Polisen om höga smällar i Åkers styckebruk i Strängnäs Kommun. Smällarna ska ha hörts utanför ett flerfamiljshus på orten.

Polisen kunde snabbt konstatera att det skjutits genom en fönsterruta till en lägenhet. I lägenheten fanns vid tillfället flera personer, men ingen person ska ha kommit till skada, enligt Polisen. Brottsplatsen spärrades under måndagskvällen av för en kriminalteknisk undersökning. En hundpatrull fick upp spår efter flera gärningsmän, men spåren tog slut där en bil hade stått

Fyra män gripna

Några timmar senare under natten mot idag tisdag fick en polispatrull syn på fyra män som kom gående vid Biskopskvarn (cirka en mil från brottsplatsen). De hade nyligen lämnat en trasig bil i närheten. De fyra männen greps på platsen.

– Det handlar om fyra män i 20 till 25-årsåldern. De är i nuläget anhållna skäligen misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott (den lägre misstankegraden), berättar Polisens presstalesperson, Johnny Gustavsson.

Kända sedan tidigare

De nu anhållna männen är kända av Polisen sedan tidigare ärenden. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord samt grovt vapenbrott.

Johnny Gustavsson, Polisen

Läs också:

Kraftig explosion i flerfamiljshus i Åkers styckebruk

You May Also Like