Fastigheten och ett område runt den spärrades under fredagseftermiddagen av…

Kraftig explosion i flerfamiljshus i Åkers styckebruk

Polisen larmades under fredagseftermiddagen till ett flerfamiljshus i Åkers Styckebruk i Strängnäs Kommun i Sörmland. Flera inringare berättade att en detonation hade inträffat i eller i anslutning till en lägenhet. Sörmlandspolisen åkte omedelbart till platsen med flera patruller.

Väl på plats kunde Polisen konstatera att det hade skett en detonation. Fastigheten och ett område runt den spärrades av och Polisens bombtekniker beordrades samtidigt till platsen. Det rör sig om ett flerfamiljshus på Vallonvägen i Åkers styckebruk.

Boende i den aktuella fastigheten, och även de som bor inom området som spärrades av, evakuerades. Polisen ville till en början inte själva gå in i den bostad där detonationen ska ha skett, utan inväntade bombtekniker då det inte gick att utesluta att det kunde finnas mer farliga föremål på platsen.

Kraftig explosion

Flera brandbilar, ambulanser och polisbilar befann sig under fredagskvällen på plats på den aktuella adressen. Enligt uppgifter har en lägenhet fått skador på ytterdörren och på fönster. Även porten till entrén till fastigheten har skadats kraftigt. Det finns dock i nuläget inga uppgifter om att någon ska ha skadats i samband med explosionen.

Allmänfarlig ödeläggelse

Initialt utreds händelsen som allmänfarlig ödeläggelse. När bombtekniker har gjort sitt arbete på platsen kommer det att utföras en brottsplatsundersökning. Polisen påbörjade under fredagskvällen förhör med personer som befann sig i närheten. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

You May Also Like